Bliv klædt på til sommerens skybrud

Når DMI udsender varsel om skybrud kan det være for sent at forberede sig. Ny folder giver gode råd til, hvordan du bedst er klædt på til skybrud.

Det er ikke lang tid, man får til at forberede sig på et skybrud, når først DMI udsender varsling. 12 timer for at være helt præcis.

Skal man først til at klargøre sin bolig på den kommende regnmængde, kan man godt få travlt.  

Tips, tricks og tjekliste

Derfor har Naturstyrelsen i samarbejde med Bolius, Boligejernes Videncenter, udgivet en folder om, hvordan man bedst forbereder sig på det næste skybrud.

I denne folder får borgerne tips og tricks til, hvordan man bedst muligt klargør sin bolig til den voldsomme regn, der kan være i vente. 

Folderen beskriver sårbare områder omkring boligen og inkluderer en tjekliste til, hvilke ting man kan gøre for at reducere risikoen for skybrudsskader. Forskellige metoder og teknikker bliver vist og forklaret. 

"Boligejerne kan gøre en del for at tilpasse boliger og haver til det ændrede klima og dermed forebygge dyre efterregninger. Så jeg kan kun anbefale, at man sætter sig ind i, hvordan man kan forebygge og afhjælpe skybrudsskader," lyder meldingen fra kontorchefen i Naturstyrelsen Kåre Svarre Jakobsen.

26. juli 2013.

Folderen er udarbejdet af Naturstyrelsen i samarbejde med Bolius, Boligejernes Videncenter. Klik for at se folderen.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle