Byvejr og Regionalvejr i én og samme mundfuld

Byvejrs detaljerigdom og Regionaludsigtens indsigtsfuldhed i kombination har længe været den måde, vi danskere kunne få den allerbedste fornemmelse af, hvordan vejret udvikler sig de kommende 24 til 48 timer. Nu gør vi det nemmere for dig. Byvejr over dansk område indeholder den relevante regionaludsigt for netop dig.

"Det har altid været god latin her i huset, at vi råder folk til både at kigge på Byvejr-prognoserne og på Regionaludsigten," siger en af idémændene bag det nye tiltag, pressechef Niels Hansen. "Begge typer udsigter har jo gode egenskaber: Hvor meteorologerne i regionaludsigten kan sætte ord på den rumlige spredning i prognosen, så kan Byvejr levere en detaljerigdom, som det er umuligt at beskrive med ord," siger Niels Hansen.

Og netop de forskellige egenskaber gør to produkter gode at sammenholde. Byvejr er en automatisk prognose, som stammer direkte fra supercomputernes vejrmodeller, mens regionaludsigterne er vejrudsigter, som er tolket og skrevet af DMI's meteorologer.

"Selvom begge typer vejrudsigter er gode, så er det alligevel sammen, at de er stærkest. Særligt i bygesituationer kan Byvejr ofte blive misforstået. Det ser jo meget præcist ud, når Byvejr placerer en kraftig byge over for eksempel Kolding. Men da byger er meget små, og deres placering svær at regne sig frem til, så kan bygen lige så vel falde over Egtved, Vamdrup eller Sjølund. Den ubestemmelighed kan meteorologerne klargøre i regionaludsigten," siger pressechefen.

Konkret er Byvejrs danske byer grupperet i de samme regioner, som DMI's regionaludsigter produceres for. Når du beder om dansk by i Byvejr, så finder produktet den relevante regionaludsigt og viser den sammen med byen.

God fornøjelse.

. oktober 2013

Byvejr

Sådan ser det ud. Klik på billedet for at komme til Byvejr.

Byge

Rammer bygen Kolding, Egtved, Vamdrup eller Sjølund? Sammen giver meteorolog og model dig det bedste bud. Foto Jacob la Cour.

Viden om vejr og klima

Se alle