Decembersne på solskinsø

Det danske decembervejr er ikke altid lige populært hos landets borgere, og mange vælger derfor at rejse syd- eller nordpå for at undslippe den danske vinter. På spansk solskinsø kan man dog både opleve sne og sol i december.

Selvom den spanske ø Tenerife bedst er kendt som en solskinsø, så byder øen på mange andre vejr-oplevelser på en forholdsvis lille radius. 

Tager du en tur rundt i bjerglandskabet, passerer man flere forskellige klimazoner på blot et par timer. 

På en dag i december kan du befinde sig under lune himmelstrøg på den sydlige del af øen med 22°C i skyggen, indsnuse den friske bjergluft i 15°C omgivet af frodige skovområder eller øde lavalandskaber, for til sidst at ende på Spaniens højeste punkt, vulkanen Teide, hvor temperaturen typisk ligger omkring 2°C på en decemberdag.

En temperaturforskel på 20°C på blot et par timer - hvis du da ikke lige vælger at finde cyklen eller vandreskoene frem. 

Teides

På vej op gennem bjerglandskabet til Teides top falder temperaturen gradvist. I landsbyen Vilaflor kan man nyde den friske bjergluft 1.400 m over havets overflade. Her lægger det egnede klima op til dyrkning af afgrøder. Foto Marianne Brandt. Klik for større version.

Teide

Teide er den tredjestørste vulkan på verdensplan, hvis man måler helt fra dens base på havbunden, og skyder med sine 3.718 m over havets overflade godt op i vejret i Tenerifes landskab. Der er langt både i distance og i temperatur fra sydøens behagelige sommervarme til de noget køligere temperaturer på vulkanens top. På netop denne dag i december 2013 viste termometret 2°C. Foto Marianne Brandt.

Teide

Foto Marianne Brandt. Klik for større version.

Teide

Foto Marianne Brandt. Klik for større version.

Teide

Foto Marianne Brandt. Klik for større version.

Teide

Foto Marianne Brandt. Klik for større version.

Los Roques

Foran Teide står ’vogterne’ Los Roques og sørger for god skik og orden. Foto Marianne Brandt.

Tenerife

Tenerife er øen med det evige forår, og temperaturen ligger året rundt mellem de behagelige 15°C til 30°C. Størstedelen af den årlige nedbør falder på øens nordlige del

22. december, 2013.

Viden om vejr og klima

Se alle