Efterårsglimt - sidste kvæk

..vi har stadig ikke en serie, der hedder 'efterårsglimt'! Men når læserne sender billeder som disse, skal man være en padde for at stille sig på bagbenene...

Herpetolog Henrik Bringsøe har sendt nedenstående foto og beskrivelser efter en skovtur med fruen til Åsen vest for Køge.

Butsnudet Frø

Vi fandt en stor hun af Butsnudet Frø. Hunnen er faktisk æg-fyldt: Æggene er allerede nu under dannelse, så hun kan blive parret og kan lægge æg straks, når dvalen er afsluttet til næste forår.

Springfrø

I Åsen lever den særegne brune frø, der kaldes Springfrø. Den art går relativt tidligt i dvale, men til gengæld kommer den sidst på vinteren frem fra dvalen som den første paddeart. Her er den fotograferet på 'traditionel' vis, dvs. jeg ligger på maven og fotograferer den med blitz.

Frø

Disse to fotos er taget lidt mere 'utraditionelt', og kameraet er så langt nede på jordniveau, som det kan lade sig gøre. Selv om der er dunkelt på skovbunden, har jeg her udelukkende brugt det forhåndenværende lys; lukkertid ½ sekund.

Springfrøer

Næsten alle voksne springfrøer er nu gået i dvale, men man kan stadig være heldig at finde nogle unger på den fugtige skovbund. De tre billeder er af en smuk, lille Springfrø på blot 19 millimeter.

16. oktober 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle