Et smukt farvel til denne vinter

Så er han på spil igen. Denne gang er det blandt andet for at fejre sit eget ti-års jubilæum som fotoleverandør til dmi.dk. Jesper Grønne har - præcis som i 2003 - sendt en håndfuld pletskud af vinterens krystaller.

Ifølge kalenderen er vinteren snart officielt overstået. Den har, som vi skrev mandag, været præget af lange perioder med sne og frost.

For at tage pænt afsked med den vigende årstid, har himmelfotograf Jesper Grønne sendt os en lille serie vinterbilleder. Selv kalder han det 'vejr-kunst fra naturens side fanget med kameraet'.

Hurra for Grønne

Billederne er samtidig en markering af, at det nu er ti år siden, Jesper Grønne første gang bidrog til dmi.dk. Vi er ham meget taknemmelige for alt det, han i tidens løb har lagt ord og billeder til. Fra den imponerende buket, der inkluderer over 150 sider på dmi.dk, kan nævnes temaet om lysfænomener, et stort antal billeder af dansk nordlys samt masser af små og store historier om alt, der kan fotograferes, når kameraet vender opad.

Serien har denne gang ét foto af rim på et udendørs metalbeslag (øverste) samt ét af iskrystaller i polariseret lys (næstøverste). Resten er snekrystaller - både enkelte og snefnug. God fornøjelse.

 

26. februar 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle