Følg årstiderne fra 800 kilometers højde

DMI's brugere kan nu se billeder taget af den amerikanske Suomi NPP satellit på dmi.dk. Satellitten passerer Danmark i cirka 800 kilometers højde, og DMI nedtager data direkte fra satellitten på nedtagestationen i Kokkedal.

"Billederne fra Soumi NPP adskiller sig fra de andre typer af satellitbilleder på dmi.dk ved at være i ægte farver. Det vil sige, at satellitten ser rød, grøn og blå - præcist som det menneskelige øje. Det er nyt og betyder i praksis, at billedet ser ud som et foto fra 800 kilometers højde. Udover at se skydække kan man følge, hvordan landskabet skifter farver hen over året, og hvor der ligger sne om vinteren," siger Esben Stigård Nielsen fra DMI's sektion for IT og Telemåling.

Passerer Danmark to gange i døgnet

"Soumi NPP er en polomkredsende satellit. Dette betyder, at satellitten passerer Danmark på nogenlunde faste tidspunkter to gange i døgnet. Det ene af de tidspunkter er først på eftermiddagen, og det er billedet herfra, som vi lægger ud på dmi.dk," siger Esben Stigård Nielsen.

Satellitbillede af Danmark

Satellitbillede nedtaget af DMI fra den amerikanske Suomi NPP satellit, der kredser om jorden i cirka 800 kilometers højde. Billedet er i ægte farver og opdateres én gang i døgnet. Klik på billedet for at se det nyeste satellitbillede under fanebladet ’Danmark (farve)’.

23. juli 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle