Foråret flygter fra kulden

Marts er en lumsk måned. I de kommende dage lokker vejret os frem fra vinterskjulet med solskin og tocifrede varmegrader - og så slår det til med bidende kulde og blæst.

Det tidlige forår er kendt for sine store kontraster i vejret. Disse kontraster kommer vi til at opleve på egen krop den kommende tid.

I løbet af ugen kan vi stedvis - for første gang i år - snige os op over de 10°C. Chancen er størst på onsdag.

Herefter vender det kølige vejr tilbage. I den kommende weekend falder dagtemperaturene efterhånden til mellem 2°C og frysepunktet. Samtidig blæser en god, frisk østlig vind, så det kommer til at føles bidende koldt.

Og ikke nok med det. Der ligger endnu mere bastant kulde på lur i næste uge.

Vejrkortet nedenfor viser den forventede maksimale temperatur på mandag i næste uge (11. marts). Det fremgår, at der er dagfrost helt ned til Sydsverige.

Temperaturprognose den 11. marts 2013

Den forventede maksimale temperatur mandag den 11. marts 2013 beregnet mandag den 4. marts 2013. Grafik fra DMI's præsentationssystem Ninjo, Lars Henriksen.

Der er dog endnu uenighed imellem de forskellige prognoser om, hvorvidt temperaturen i næste uge falder yderligere over Danmark, eller om vi blot fortsætter i weekendens kølige spor. Generelt skal der meget til at få dagsfrost i marts måned, da Solen efterhånden er både længe og højt på himlen.

4. marts 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle