Her ligger sommerhalvårssneen

Onsdag er det forårsjævndøgn, men det ignorerer snedækket i Danmark, som topper med 25 centimeter på Bornholm.

Præcis klokken 12.02 onsdag skifter Solen fra at lyse mest på den sydlige halvkugle til at lyse mest på den nordlige. Det er det, vi kalder forårsjævndøgn. Og med det går vi ind i sommerhalvåret i Danmark.

Der er dog hverken forår eller sommer at se ud af vinduet. Langt de fleste steder i landet har et lag sne, der på Bornholm er op til 25 centimeter tykt og med endnu større driver. Falster har også fået sin del af sneen med 22 centimeter. Nedenfor finder du den omtrentlige fordeling af sneen i Danmark onsdag morgen.

Fordelingen af sne i Danmark onsdag morgen den 20. marts

Fordelingen af sne i Danmark onsdag morgen den 20. marts. Dybderne er målt repræsentative steder og interpoleret. Da det har blæst kraftigt de seneste dage, er der drivedannelser mange steder. Grafik Peter Riddersholm Wang.

Mere sne forude

Heller ikke de kommende dage byder på forårsvejr. Ja faktisk er der yderligere snefald i prognoserne, selv om det højest bliver ca. ti centimeter resten af ugen.

Den sne som er faldet, og falder, smelter ikke lige foreløbigt. Vi får nemlig temperaturer under frysepunktet langt det meste af tiden den kommende uge. Men selv om sneen ikke smelter, forsvinder den lige så stille alligevel. Det sker ved processen sublimation, hvor faseovergangen foregår direkte fra fast form - sne - til gasform - vanddamp.

20. marts 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle