Højtryk på vej med forårsfornemmelser eller tågesnak

Uge 9 har potentiale til spædt forår, men skyer og tåge kan ødelægge oplevelsen.

I løbet af næste uge etablerer et omfattende højtryk sig fra De Britiske Øer, videre over Danmark, til Østeuropa.

"Højtrykket giver os stabilt vejr i Danmark Mandag byder på let til frisk vind fra øst og nordøst, men herefter forventer jeg, at blæsten tager af", fortæller meteorolog Jesper Eriksen fra DMI's vejrtjeneste.

Vejrkort 26. februar 2013

Vejrkortet viser den forventede situation tirsdag den 26. februar. Et højtryk giver stabilt vejr hele vejen fra De Britiske Øer til Østeuropa, men på denne årstid er højtryk desværre ingen garanti for solskin. Grafik fra DMI's præsentationssystem Ninjo, Jesper Eriksen.

Hvis Solen i løbet af ugen kigger frem, vil vi føle vejret som helt forårsagtigt. Solhøjden er nemlig nu så stor, at vi kan mærke varmen på huden. Men kommer den så - Solen?

"Desværre er højtryk om vinteren og i de tidlige forårsmåneder ingen garanti for solskin", siger Jesper Eriksen.
"Oftest ødelægges en ellers potentielt flot solskinsdag af lavthængende skyer, dis og stedvis tåge".

Det er altså her usikkerhedsmomentet for vejret i næste uge ligger. Prognoserne er dog enige om, at det bliver mildere. De typiske dagstemperaturer når op mellem 1 og 5°C - stedvis lidt varmere.

"Selv om temperaturen stiger, er det nok først og fremmest vores oplevelse af vejret, der bliver det væsentlige. 5°C kan være fantastisk i spædt forårssolskin eller føles gråt og trist med lavthængende skyer og tåge", slutter meteorologen.

21. februar 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle