Kølig og omskiftelig uge forude

Dagtemperaturen er den samme som i weekenden, men ellers ændrer alle andre vejrparametre sig i den kommende uge.

Efter en smuk weekend med masser af sol og svag vind, skifter vejret igen gear.

"Dagtemperaturerne vil generelt komme til at ligge mellem 8 og 13°C. Det er stort set, som vi oplevede det i weekenden. Men da det bliver mere skyet med regn ind imellem, og i begyndelsen noget blæsende, vil vi opleve vejret som markant anderledes", fortæller mandagens vagtchef Lars Henriksen.

Det er et højtryk over det sydlige Europa, som presser lavtrykkene fra Atlanten ind over Skandinavien. Det betyder hyppige frontpassager med skyer, vind og regn, men Solen for nu også lov at titte frem ind imellem.

8tallet

Udsigt over Kalvebod Fælled fra bygningen 8tallet i Københavns Ørestad Syd. Fotografen Mads Dreier har mørknet himlen og lysnet jorden og bygningen for at opnå den flotte effekt.

Slut med nattefrost (næsten)

Nattefrosten ser til gengæld ud til at være overstået for denne omgang; dog med et lille forbehold.

"Op mod næste weekend antyder nogle af prognoserne, at der på udsatte steder kan forekomme temperaturer omkring frysepunktet", påpeger Lars Henriksen.
"Satte du sarte forårsblomster søndag, så er det en god ide at følge med i vejret den kommende uge. Der kan opstå behov for at dække dem til en nat eller to.

Bortset fra det lille forbehold sidst på ugen, så kommer temperaturen i døgnets mørke timer næppe meget under 5°C. Skyerne bremser udstrålingen af varme til verdensrummet, og vinden rører rundt i lufthavet, så laget lige over jordoverfladen ikke uhindret får lov at køle ned til under frysepunktet.

Alle dage byder på nedbør, selv om det ikke er de store mængder. Ugens største regnvejr passerer sent torsdag eller tidligt fredag alt efter hvor i landet, du bor.

"Som prognoserne ser ud nu, vil det regnvejr levere omkring 10 millimeter flere steder. Det starter sidst på torsdagen og først i den vestlige del af landet. Bornholmerne ser ud til at kunne trække den til fredag morgen, før regnen tager fat", forklarer vagtchefen.

Langt til det varme forår

April er kendt for at være omskiftelig med sol det ene øjeblik og regn det næste. Det er præcis sådan vejret har tænk sig at opføre sig i den kommende uge. Og Lars Henriksen kan ikke lige se det lune og solrige forårsvejr vende tilbage inden slutningen på måneden.

"Umiddelbart ser næste uge lidt mere tør ud end denne, men temperaturerne når ikke meget længere op", slutter han.

22. april 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle