Kraftig regn krydret med lokale skybrud i Nordvestsjælland

Specielt det nordvestlige Sjælland blev ramt af regn i nattens løb den 8. august 2013. Flere steder blev kriteriet for skybrud opfyldt. 

”Natten har budt på store lokale variationer i nedbørsmængderne. Nogle steder fik ikke så meget som en dråbe. Mange steder faldt der moderate mængder nedbør, og lokalt stod det i perioder bogstaveligt talt ned i stænger,” siger meteorolog Jesper Eriksen om nattens regnvejr.

Nordvestsjælland var den landsdel, der blev hårdest ramt af regnen. Her drev der omkring 4-tiden i nat kraftige byger op over området fra sydvest. 

Skybrud flere steder

Flere steder blev kriteriet for skybrud opfyldt, dvs. der faldt mindst 15 mm regn inden for en halv time. 

Klimatolog Mikael Scharling har kigget de præcise tal igennem for nattens regn. Gørlev på Vestsjælland fik nattens topplacering med i alt 65,3 mm nedbør. Her blev i øvrigt også registreret den højeste nedbørintensitet med 33,4 mm på en halv time.

Syd for Nykøbing Sjælland blev kriteriet for skybrud også opfyldt (27,4 mm nedbør på 30 minutter). Ligeledes blev det i Hornbæk (15,2 mm nedbør på 30 minutter).  

På landsplan faldt der i gennemsnit 6,9 mm regn i nattens løb.

Summen af nattens nedbør den 8. august 2013.

Summen af nattens nedbør den 8. august 2013. Vestsjælland fik mest regn, og Gørlev løb med topplaceringen. Grafik Mikael Scharling.

Når først DMI udsender varsel om skybrud, kan det være for sent at forberede hus og hjem på de regnmængder, der måtte komme.

8. august 2013 - opdateret 9. august 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle