Kulde afløses af varme

Det har været nogle kolde dage, og specielt det midtjyske fik kulden at mærke. Varmere dage er dog i udsigte.    

I dagene den 24.-25. november endte den samlede minimumtemperatur på minus 6,7°C. Sådanne minusgrader er typiske for november og lægger sig tæt på dekadenormalen.  

”Middeltemperaturen for november i år frem til i går er 5,9°C. Dette er 1,2°C over 1961-90 normalen og blot 0,2°C over 2001-10 dekadenormalen,” siger klimatolog Mikael Scharling.

Koldest i det centrale Jylland 

Koldest blev det i dag i det midtjyske, hvor temperaturen nåede ned under minus 7°C.

”Minusgraderne toppende i dag den 26. november, hvor temperaturen i det centrale Jylland kom ned på minus 7,8°C,” siger Mikael Scharling.

Flot vejr

Med kulde følger ofte flot vejr. Her en klar blå himmel ved Marselisborgskoven ved Aarhus den 24. november. Foto Liselotte Kahns. Klik for større version.

Middeltemperaturen for dagene den 24.-25. november.

Middeltemperaturen for dagene den 24.-25. november. Koldest blev det i det centrale Jylland med minusgrader ned til 6,7°C. Grafik Mikael Scharling

Temperatur d. 26 november

Kulden toppede i dag den 26. november. I det centrale Jylland nåede temperaturen helt ned på minus 7,8°C. Grafik Mikael Scharling.

Varme på vej

Der er dog lunere vejr på vej mod Danmark. De seneste dage med kulde afløses af varmere vejr med op til plus 10°C.   

”Som tirsdagen skrider frem tiltager skydækket fra nordvest. Dette er et forvarsel om, at lunere og mere fugtig luft er på vej mod Danmark,” siger meteorolog Lars Henriksen til dmi.dk.

”I løbet af tirsdag aften og nat stiger temperaturen til mellem 3°C og 10°C, og der vil komme regn flere steder. Det milde og fugtige vejr ser ud til at fortsætte de kommende dage - dog med et lille afbræk lørdag, hvor koldere luft en overgang trænger ned over landet nordfra,” slutter meteorologen. 

HIRLAM

DMI's HIRLAM-model lover op til 10°C i morgen onsdag den 27. november og de efterfølgende dage. Følg HIRLAM på 'Vejrkort'-siden her på dmi.dk.

26. november 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle