Lunt vejr til landets studenter

Når landets glade studenter skal på rundtur i de danske byer over weekenden bliver det med gode chancer for sol - dog med risiko for byger undervejs.  

”Fredag vil der specielt i de østlige egne og i Nordjylland være gode chancer for sol. Lørdag vil i hele landet starte ud med byger og kun en smule sol. Som lørdagen skrider frem, vil det blive mere og mere tørt, og chancen for sol vil være større og større,” siger vagtchef ved DMI Henning Gisselø.

Når studenterne når til lørdag aften, vil de derfor kunne fejre den nyerhvervede studenterhue i ganske pænt tørvejr og ikke ret megen vind.    

Søndag vil studenterne kunne hvile ud efter strabadserne på en ganske flot dag.

”Der er gode chancer for, at søndag vil blive weekendens flotteste dag med sol og tørvejr. Først hen på aftenen og natten vil der kunne komme lidt regn,” siger Henning Gisselø. 

Studentervejret siden 2001

De fleste studenter håber på sol, varme og tørvejr, når de skal ud og vise huen frem. Men sådan går det ikke altid. Når vi søger gennem DMI's database for perioden 18. til 30. juni, har studenterne haft følgende gennemsnitlige vejr på køreturene rundt om i byerne fra årgangene 2001 og frem:

Champagneglas os studenterhuer

Champagneglas os studenterhuer

Studentervejr

Sådan var vejret i perioden 18.-30. juni fra 2001 til 2012. Nederste række er de foreløbige tal og forventede antal huer for i år.

Antallet af huer gives udfra, hvor meget det har regnet gennemsnitligt i Danmark i hele perioden fra den 18.-30. juni for årene. 0-10 millimeter giver fem huer, 11-20 millimeter giver fire huer, 21-40 millimeter giver tre huer, 41-60 millimeter giver to huer og mere end 60 millimeter giver én hue.

27. juni 2013

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle