Ny kampagne tilbyder klimatilpasningstjek - gratis

Naturstyrelsen og en håndfuld udvalgte brancheforeninger har som et led i en informationskampagne om klimatilpasning indgået en aftale om at tilbyde danske boligejere et gratis klimatilpasningstjek af deres bolig.

Billederne af danske byer, hvor gader og pladser står under vand, biler er 'druknet' og mennesker kæmper forgæves mod vandmasserne, står stadig klart i de flestes erindringer. Men også mindre skybrud og ekstremregn udfordrer vores boliger, og især de boliger, som enten ligger lavt eller er bygget med kældre, som er sårbare over for meget store vandmængder.

Derfor har Naturstyrelsen lanceret en informationskampagne, som skal hjælpe borgerne og boligejerne til at vælge de rigtige løsninger for lige netop deres bolig.

Hjælp fra eksperterne

Klimatilpasning kan omhandle både hus og have, og ofte, f.eks. hvis det drejer sig om kloakering, vil løsningerne række udover det, som ligger inden for rammen af almindeligt 'Gør det selv arbejde'. Klimatilpasning i lidt større stil kræver, at fagfolkene kommer på banen.

For at sikre, at danskerne får grebet udfordringen rigtig an, har Naturstyrelsen med miljøminister Ida Auken i spidsen, indgået en aftale med en række brancheforeninger, som giver alle danske boligejere mulighed for at rekvirere et gratis klimatilpasningstjek fra en fagmand.

Kampagnen, som intensiveres til foråret og forsommeren, når skybrudssæsonen nærmer sig, indeholder både et tilbud om et gratis klimatilpasningstjek til boligejerne og en kampagneside, hvor borgerne kan søge råd, vejledning og inspiration om klimatilpasning og få eksperternes svar på evt. spørgsmål. Kampagnesiden hedder klimatilpas.nu

På kampagnesiden ligger der en guide til boligejere, som f.eks. gerne vil sætte klimatilpasning på dagsordenen i deres lokale grundejerforening, og der sidder også et ekspertpanel klar til at svare på spørgsmål om klimatilpasning.

Klimatilpasningskampagne

Blandt klimatilpasningskampagnens mange private partnere og bidragydere tæller bl.a. KL, Forsikring & Pension, Boligejernes Videncenter (Bolius), Haveselskabet, Dansk Byggeri, Danske Kloakmestre, regionale forsyningsselskaber og danske entreprenører og anlægsgartnere.

Siden kan altså hjælpe den enkelte med både at finde inspiration til gode løsninger og stille fagfolkene de rigtige spørgsmål, når talen falder på f.eks. korrekt dimensionering af faskiner, afkobling af kloakken og anlæggelse af regnbede og behovet for installation af højvandslukker.

Siden kan altså hjælpe den enkelte med både at finde inspiration til gode løsninger og stille fagfolkene de rigtige spørgsmål, når talen falder på f.eks. korrekt dimensionering af faskiner, afkobling af kloakken og anlæggelse af regnbede og behovet for installation af højvandslukker.

Mere om kampagnen:

Du finder yderligere inspiration til hvordan du bedst beskytter din bolig mod skybrud og ekstremregn på kampagnesiden www.klimatilpas.nu.

22. marts 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle