Nye klæder til dmi.dk

Indholdet er stort set det samme, teknologien er en helt anden, og udseendet er frisket gevaldigt op. Det er det nye dmi.dk, som har premiere i dag.

Efter lidt over et år i sin vorden indviede Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard i dag den fjerde udgave af DMI’s website, dmi.dk.

Den nye udgave af dmi.dk er blevet til i en ånd om at bevare alle de gode ting ved det 10 år gamle hidtidige dmi.dk samtidig med at skifte det aldrende tekniske system ud med et nyt.

”Generelt er vores læsere jo rigtigt godt tilfredse med os og vores tjenester på dmi.dk,” siger kommunikationschef på DMI, Bjarne Siewertsen. ”Vi har derfor genbrugt meget af strukturen fra vores gamle site på det nye, så læserne nemt kan genfinde de produkter, som de plejer at bruge.”

Jamen, hvorfor så i det hele taget ændre noget, kunne man passende spørge.

”Vi ændrer først og fremmest dmi.dk, fordi vi af tekniske årsager er nødt til det. Men i processen har vi også haft lejlighed til at forbedre en række produkter, så vi synes, at vi nu står med et mere moderne og meget mere brugervenligt site end før.”

Byvejr

Et af de produkter, som har oplevet den største forandring, er Byvejr. Byvejr er på dette nye site en kombination af Byvejr og Verdensvejr fra den gammelkendte verden. I det nye Byvejr kan du søge på både danske og udenlandske lokaliteter i Byvejr-søgefeltet. Og for danske byer kan du blot indtaste postnummeret i søgefeltet.

Martin Lidegaard og Eivind Bengtsson

Systemarkitekt Eivind Bengtsson viser Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard, hvilke taster han skal trykke på, for at skifte fra DMI's gamle til DMI's nye hjemmeside. Klik for større version. Foto Claus Kern-Hansen.

Juan, Laureanne, Knud Erik, Bjarne og Eivind. Klik for større version

Udviklerne og arkitekterne bag DMI's nye hjemmeside. Fra venstre mod højre: Juan, Laureanne, Knud Erik, Bjarne og Eivind. Klik for større version. Foto Claus Kern-Hansen.

Byvejr er også lagt over på et nyt kortgrundlag - det såkaldte Open Street Maps. På kortet kan du finde lige præcis den by, som du gerne vil have vejret for, ved at zoome og panorere til du når din destination. Kortet viser flere og flere byer, jo mere du zoomer ind på kortet, og skal du have den detaljerede vejrudsigt, så trykker du bare på vejrsymbolet.

I det hele taget er Open Street Maps et kortgrundlag, som optræder i mange produkter på det nye dmi.dk.

Tidsserier

En anden ny feature på det nye dmi.dk er den måde, vi præsenterer grafiske produkter i tidsserier på. Et eksempel er DMI’s radarbilleder. Tidligere kunne du ikke selv bestemme, hvor hurtigt du ville se radarbillederne skifte. På det nye dmi.dk kan du selv skifte mellem billederne på to forskellige måder. Du kan enten trykke på knapperne i bunden, eller du kan lade musen glide hen over scrollbaren til højre. 

Så til søs

Også til havs er der sket nyt. DMI’s operationelle produkter placeres på topsiderne Vejr, Hav og Klima. På Hav er et nyt produkt skudt frem; Havprognoser.

Havprognoser er det grafiske produkt, hvor du finder prognoser for de fleste af havets fysiske parametre. I danske og omkringliggende farvande kan du kombinere eksempelvis bølgehøjde og strømretning for de kommende 48 timer. Mulighederne er mange, og det er bare at gå på opdagelse.

Lakker mod enden

Men når noget nyt skyder frem - så må noget andet træde i baggrunden. I dette tilfælde er det vores gamle dmi.dk, som lidt tid endnu kan findes på www.dmi.dk/dmi/.

Men det er en stakket frist. Over sommeren afvikler vi det gamle dmi.dk, som endeligt bliver pakket sammen, når vi bevæger os ind i efteråret. Der vil således lidt tid endnu være produkter, som kun findes på det gamle dmi.dk, men de vil blive flyttet endeligt i løbet af få uger.

Kontakt

Oplever du konkrete tekniske problemer med det nye dmi.dk, så vil vi gerne høre om det. For selv om vi har testet og testet, så er der nok en eller anden ting, som lige er smuttet for os. Vær rar at skrive så detaljeret som muligt om det problem, du oplever.

12. juni 2013.

Eksempel på tidsserier er DMI’s radarbilleder.

Nyt produkt: Havprognoser.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle