Regn og oversvømmelser i Centraleuropa

Et frontsystem, der strækker sig fra Polen og ned over Alperne, har de seneste dage givet massive regnmængder i det centrale Europa med oversvømmelser i Tyskland, Østrig, Schweiz, Tjekkiet og Polen til følge. Flere er omkommet i vandmasserne.

Vejrkort 14. juni 2013

Frontsystemet søndag i DMI's meteorologers streg.

Myndighederne i flere af de berørte lande udsendte søndag katastrofealarm og påbegyndte evakuering af udsatte indbyggere.

De store mængder regn truer med at få de europæiske floder til at gå over sine bredder, og i Tjekkiets hovedstad Prag er myndighederne i færd med at rejse særlige metalvægge langs flodens bred for at forhindre oversvømmelser. Samtidig har byens borgmester Tomas Hudecek lukket dele af byens underjordiske metrosystem.

I Tyskland har myndighederne lukket for skibstrafik på dele af floderne Rhinen, Main og Neckar, og i Østrig og Schweiz evakuerer lokalt beredskab naboer til fyldte floder.

Udsigt til mere regn

Vagtchef ved DMI, Klaus Larsen, fulgte natten til mandag situationen i det centrale Europa:

”De kommende dage ser desværre ud til at kunne levere mere nedbør til området. I Østrig faldt der visse steder søndag mellem 50 og 100 millimeter på bare 12 timer, så det er voldsomt meget vand.”

Oversvømmelser fra første parket

Se billedserien nedenfor fra området ved Kössen i Tirol i Østrig tæt ved den sydtyske grænse, hvor Soundiata Magriff oplevede oversvømmelserne på allernærmeste hold.

Alle fotos er taget af Soundiata Magriff søndag den 2. juni 2013.

Oversvømmelser i Nový Knín i Tjekkiet søndag den 2. juni

Oversvømmelser i Nový Knín i Tjekkiet søndag den 2. juni. Foto Miloš Hlávka.

Oversvømmelser ved Kössen i Tirol i Østrig den 2. juni 2013

Udsigt til oversvømmelser ved Kössen i Tirol i Østrig tæt ved den sydtyske grænse søndag den 2. juni 2013. Foto Soundiata Magriff.

3. juni 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle