Uden særlig betydning for forholdene på Jorden
Disse polvendinger er uden særlig betydning for forholdene på Jorden herunder klimaet og for den kosmiske stråling, hvorimod solpletstyrken (målt gennem solplettallet) har en vis indflydelse. Det kan f.eks. ses af nedenstående figur af forholdene gennem årene 1950 til 2010.
Det øverste felt viser Jordens middeltemperatur, som ses at være jævnt stigende gennem hele perioden, men med udsving i de enkelte år. Det nederste felt viser solplettallet dels for hvert enkelt år (blå kurve) og dels som middel gennem solpletperioden (kraftig kurve). Det midterste felt viser den kosmiske stråling målt ved forskellige stationer.
Af figuren fremgår det, at den kosmiske stråling dykker ved solpletmaksimum, men vender så tilbage til et nogenlunde stabilt niveau ved solpletminimum. Det derfor svært at se en sammenhæng mellem det nogenlunde konstante basisniveau for den kosmiske stråling og de jævnt stigende globale temperaturer.
Læg også mærke til, at ingen af kurverne - i hvert fald ikke temperaturkurverne - viser nogen særlig ændring netop ved de årstal, hvor Solens generelle magnetfelt vender.