TV2 Lorry gør dig klogere på skybrud

Kan du huske 2. juli 2011? Et skybrud af episke dimensioner ramte København og kostede indbyggerne millioner. Men skybrud er ikke kun lig med ulykker, viser TV2 Lorry i en udsendelse du nu kan se på nettet.

Tirsdag aften klokken 20.30 kunne du på TV2's regional-kanal Lorry se programmet 'Skybrud!'.

Nu ligger udsendelsen på nettet. 'Skybrud' var en del af serien om København som international metropol. 

Udsendelsen er i vid udstrækning optaget på DMI og byder på interview med blandt andre klimatolog John Cappelen, meteorolog Mogens Rønnebæk samt Susanne Krawack fra den grønne tænketank Concito.

Regn på vej

Skybrud i København. Foto TV2 Lorry.

Om udsendelsen

Hvis man skal tro eksperterne, er vores klima under forandring.

Vejret bliver vildere: Vandstanden i havene vil stige, regnen vil blive kraftigere og der vil komme flere skybrud her om sommeren. Og de skybrud har vist sig at være dyre for dem, de går ud over.

Kommunerne i Hovedstadsregionen står derfor overfor investeringer i milliardklassen, så fremtidens skybrud ikke automatisk betyder oversvømmelser de forkerte steder, ligesom vi har set flere gange de seneste fem år.

Heldigvis har det vist sig, at nødvendigheden også kan vendes til en fordel - og måske være med til at skabe både bedre livskvalitet her i regionen, men også arbejdspladser og eksport af ekspertise.

For de løsninger, der skal lede vandet væk fra vores boliger, betyder ofte nye, grønne og rekreative områder til gavn for både de lokale og turisterne. Vi tager til Frederikssund for at se et eksempel på det.

Vi ser også på et banebrydende samarbejde mellem Ruderdal, Hørsholm og Fredensborg kommuner, der skal løse det klassiske problem at vandmasser ofte skyller gennem flere kommuner på vej til havet med større og større ødelæggelser på vejen.

Bliv i det hele taget klogere på de skybrud, der måske rammer nær dig – og se hvad der skal til for at vi får noget ud af dem her i regionen.

6. august 2013

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle