April er en langsom starter

Månedsprognosen for april ligger klar. Og lad det være sagt med det samme: Det starter ikke prangende, men i påskeugen sker der noget.

Marts endte både solrig, nedbørfattig og varm. April virker imidlertid ikke specielt opsat på at gøre sin nabomåned kunsten efter - i al fald ikke lige med det samme.

"Næste uge byder på ustabilt vejr og flere dage med regn og regnbyger. Midt på ugen kan det endda blive temmeligt blæsende", siger Erhvervs- og Energi-meteorolog Martin Lindberg.

I påskeugen sker der imidlertid noget.

"Et højtryk giver os Solen tilbage. Perioden byder ikke konsekvent på specielt høje temperaturer, men det vil overvejende være tørt. Lige nu ser specielt påske-weekenden lovende ud med flot vejr og 15 grader. Det fine vejr fortsætter i al fald ind i uge 17", siger meteorologen og slutter med at smide en meteorologisk bombe:

"Også uge 18 ser ud til at være domineret af højtryk. Får vi en dag med svag vind, tror jeg, vi første gang i år ser 20 grader".

4. april 2014.

Danmark lørdag den 4. april 2009 klokken 11:15

99% skyfrit Danmark lørdag den 4. april 2009 klokken 11:15. Natten gav frost mange steder, mens dagen bød på sommervarme og op til 20°C. Foto NOAA/DMI.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle