Britisk 'Lammefjord' under vand

'Før og efter'-billeder fra amerikanske satellitter viser, hvor store problemer briterne har med vand denne vinter.

Briterne er på vej mod deres vådeste vinter, siden målingerne begyndte i det 18. århundrede. Meget tyder på, at den samlede nedbørsum når tæt på 500 millimeter. I Danmarks vådeste vinter i 2006-2007 fik vi 'kun' 319 millimeter.

De store mængder regn giver naturligt nok briterne problemer med vand - ikke mindst hvor det i forvejen holdes kunstigt i skak med diger og pumper.

Lokaliteten med de største problemer er pt. Somerset Levels i det sydvestlige England. Området minder en del om danske Lammefjorden i Nordvestsjælland, som er Nordeuropas største inddæmmede område.

Som 'før og efter'-billederne nedenfor viser, står store dele af Somerset Levels under vand. Helt galt er det omkring områdets floder Parrett og Tone. De vandlåste arealer er hovedsagligt eng og marsk, men også byerne Moorland, Westonzoyland og Burrowbridge er helt eller delvist oversvømmet.

Somerset i det sydvestlige England

Fotos af samme område i Somerset i det sydvestlige England hhv. 16. februar 2014 (øverst) og 4. november 2013 (nederst). Øverste foto taget af The Advanced Land Imager (ALI) om bord på NASA's Earth-Observing-1-satellit. Nederste foto taget af Landsat 8 (NASA/USGS)

19. februar 2014.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle