Britisk storm gav Danmark tocifrede temperaturer

Lørdag blev en varm februardag i Danmark med 11,1°C i Store Jyndevad i Sønderjylland som dagens højeste temperatur. Årsagen var en storm, der slog hårdt (og vådt) til mod De Britiske Øer.

Kraftig blæst fra syd sendte lørdag mild luft fra langt nede i Europa op til os.

Flere steder i landet kom vi over 10°C, og ved vejrstationen Store Jyndevad i Sønderjylland blev der målt 11,1°C. Det gør den 15. februar til årets hidtil varmeste dag.

Maksimumtemperaturerne lørdag den 15. februar 2014

Maksimumtemperaturerne lørdag den 15. februar 2014. Vi har haft tocifrede temperaturer i februar omtrent hvert andet år siden DMI begyndte de landsdækkende målinger i 1874.

Vind og vand til briterne

Den kraftige vind komme i forbindelse med et temmelig dybt lavtryk, som, inden det blæste på Danmark, gav De Britiske Øer storm og endnu mere nedbør oveni de enorme mængder, der er faldet de seneste måneder.

Vinteren 2013-2014 er på vej mod - uden sammenligning - at blive den vådeste England har målt. Siden 1. december er der faldet ekstreme 468 millimeter i gennemsnit.

Mange steder, særligt det sydøstlige England, står floderne rekordhøjt. Det samme gør grundvandet, og det øger risikoen for, at vandproblemerne vil fortsætte i de kommende måneder, selv hvis nedbøren normaliseres.

17. februar 2014.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle