Christobal bringer sommervejret tilbage

I begyndelsen af måneden rodede Bertha (tidligere tropisk orkan) rundt i sommervejret, som indtil da havde været lun og solrigt på vore breddegrader. Nu er den næste tidligere tropiske orkan på vej, og Christobal bringer lidt balance i regnskabet med sol og sommer - for en stund.

Bertha trådte som en elefant i et glashus ind i vestenvindsbæltet og ødelagde - eller i hvert fald ændrede - den længerevarende varmeperiode.

"Specielt i Mellem- og Nordeuropa faldt temperaturerne med næsten 10 grader, så vejret blev nærmest efterårsagtigt med blæst og byger," siger meteorolog Thyge Rasmussen.

Varm luft fra sydlige retninger trænger op mod Danmark. Grafik Thyge Rasmussen. Klik for stor version

Resterne af Christobal, som for få dage siden huserede langs den amerikanske østkyst, lister en helt anden slags vejr ind hos os. Den bevæger sig op mod Island og baner vejen for udviklingen af et omfattende højtryksområde over det nordlige Europa.

"Højtrykket bevæger sig senere noget østpå og dermed strømmer ganske varm luft op over Danmark fra sydlige retninger," siger meteorologen. "Fra onsdag giver det os et par dage med sommertemperaturer helt op til måske 25 grader."

Meteorologen vil ikke love, hvor længe det gode vejr holder ved. Prognoserne antyder, at et lavtryk en overgang kan give os lidt køligere og mere ustadigt vejr i næste weekend. 

29. august 2014.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle