Danske skibe berørt af supertyfon

Tyfonen Neoguri over Stillehavet er i weekendens løb vokset til en supertyfon og forventes at blive opgraderet til den højeste kategori 5 i aften dansk tid. Flere danske skibe i området søger hjælp hos DMI.

Tyfonen Neoguri har kurs mod Japan og vil påvirke særligt den sydlige del af Japan og Ryukyuøerne. Den har fået orkanvinde, og det giver skibe i området problemer.

”Omkring 200 kilometer rundt om orkanens øje er der permanente vinde af stormstyrke. Det er vinde på cirka 270 km/t med vindstød på over 320 km/t. Vi er i kontakt med flere danske skibe i området, som har brug for vores service for at undgå skade på besætning, skibe og gods. Vi vejleder dem i at planlægge ruten, så de undgår et overraskende møde med supertyfonen,” siger Carsten Kofoed, leder af DMI’s Maritime Service.

”Skibene skal helst undgå nærkontakt med tyfonen. Når en tyfon nærmer sig, lukker havnene, og skibene bliver bedt om at forlade deres kajplads. Vi har derfor travlt med at lede alle skibe i sikkerhed,” fortsætter Carsten Kofoed.

Tirsdag morgen forventes tyfonen at aftage.

Foto NOOC

Foto NOOC

DMI har den sidste uges tid fulgt tyfonen Neoguri og er særligt opmærksom på udviklingen på grund af danske skibe i Stillehavet. Læs mere om tyfonen Neoguri og følg selv med på Tropical Storm Risk under 'Værd at Vide' øverst til højre.

7. juli 2014

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle