Efteråret viser sin bedste side

Tirsdagens månedsprognose har godt nyt til alle, der endnu ikke har fået sol nok for i år.

Efter en uge med blæst og regn vender det pæne vejr tilbage fra weekenden. Det vurderer DMI-meteorolog Herdis Damberg.

"Et højtryk passerer syd om landet sidst på ugen. Sandsynligvis får vi en ganske flot weekend med stigende temperaturer og gode chancer for sol. Tåge og lave skyer kan dog genere os søndag, til solen får brændt igennem", siger hun.

Den pæne weekend er startskud til en længere periode i uge 40 og 41, hvor efteråret viser sig fra sin bedste side. Det bliver ikke helt så varmt, som vi har oplevet det i september, men kalenderen viser altså også oktober.

"Udsigten for uge 41 er selvfølgelig usikker, men det ser ud til, at vi fortsat har et højtryk over eller nær Danmark. Det betyder endnu en uge med overvejende pænt vejr. Solen til trods er de maksimale dagtemperaturer nok ikke højere end 15°C, hvilket også er rigtig fint for årstiden. Den ukendte faktor er skyer og dis, som nogle dage kan drille. Det er typisk for vejrsituationen", fortæller meteorologen, der står for denne uges månedsprognose til dmi.dk.

Desværre ser højtrykket ikke ud til at udstrække sin magt helt ind i skolernes efterårsferie i uge 42.

"Ferieugen ser pt. ud til at blive lidt mere ustabil og vil formentlig være præget af et par fronter med regn og blæst. Som det er typisk, kommer der dog også dage med opklaring mellem de passerende fronter", slutter Herdis Damberg.

23. september 2014.

2013-fotos Liselotte Kahns

 

Klik for store versioner.

 

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle