Fint vejr og 14 grader i månedsprognosen

DMI-meteorolog Martin Lindberg har tirsdag skrevet en månedsprognose, som formentlig gør ham populær blandt danske vejrbrugere. Den lover en mild og nedbørfattig marts med temperaturer, der allerede i næste uge kan nå 14 grader.

Foråret er i fuld gang. Der er spæde blomster overalt, og er du ekstra heldig, passerer et tranetræk over himlen med kurs mod nordøst. Det sænker ikke ligefrem forventningerne til meteorolog Martin Lindbergs månedsprognose. Heldigvis skuffer han ikke.

Det korte version af Martins indsigt i vejret de kommende fire uger kan nemlig opsummeres som: 2 grader varmere og lidt mere nedbørfattig end normalt. Og så skulle vi endda også få mere at se til Solen, end vi typisk gør i marts.

"Hemmeligheden er, at de atlantiske lavtryk en stor del af tiden enten bliver ude omkring De Britiske Øer eller løber langt nordpå uden rigtigt at påvirke Danmark", fortæller han.

Den uge, der ser allerbedst ud i månedsprognosen, er næste uge, uge 11. Her er der mulighed for dagtemperaturer helt op til 14 grader. Det er temmelig højt for 1. halvdel af marts.

4. marts 2014.

birketræ

Vel vidende at det lægger en dæmper på begejstringen, så kan en rigtig fin marts få birketræerne til at udsende pollen allerede i 2. halvdel af måneden. Foto: Willow/Wikipedia under GNU Free Documentation License.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle