Frivillige fugletællere får flot vejr

Bortset fra lidt regn først på dagen i det nordlige Jylland, så bliver lørdag den 1. marts en fin dag at kigge fugle. Og det er heldigt, for Dansk Ornitologisk Forening har flere end 1000 frivillige ude i naturen for at kortlægge den danske fuglebestand.

Kortlægningen af fuglebestanden bliver sat i gang lørdag den 1. marts og fortsætter frem til 2017 som en del af et større projekt kaldet ATLAS III.

Det omfangsrige projekt er Danmarks eneste, der systematisk tæller og registrerer antal og udbredelsen af ynglefugle i hele landet.

"Atlas III vil give ny viden om udbredelse og antal for alle Danmarks ynglefugle. Det vil gøre det muligt at sammenligne med resultaterne fra de to tidligere ATLAS-undersøgelser i 1970'erne og 1990'erne. Vi kan for eksempel få viden om, hvad miljø- og klimaændringerne betyder for fuglene," siger Egon Østergaard på dof.dk.

Vejret bliver primært tørt - på nær et par dryp i det nordlige Jylland - og der bliver mulighed for at se lidt til Solen.

Som vejrudsigterne ser ud fredag middag vil lørdagens optælling vil komme til at foregå i fint vejr. Helt tørskoet trasker tællerne igennem dagen på Bornholm, mens billedet er lidt mere broget jo mere vestpå, vi kommer.  I løbet af aftenen trækker regn op sydfra over det sydvestlige Jylland.

Følg med i dit lokale Byvejr

28. februar 2014

Slørugle

Sløruglen. Foto Tutoke/ Wikipedia under Creative Commons Attribution 2.0-licens. Klik for stor version.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle