Lørdag med vindstød af stormstyrke

Fra forårsvejr med forholdsvis stille vinde, står der nu stormende kuling og vindstød af stormstyrke på menuen. Fredag aften og natten til lørdag den 15. marts får vi kraftig vind ind over landet fra vest og nordvest.   

Netop som vi var kommet godt i gang med at tage fat på forårets glæder, må vi væbne os med tålmodighed lidt endnu. Et kraftigt lavtryk, der resulterer i vindstød af stormstyrke, aflægger nemlig besøg i weekenden, og sætter forårsvejret på hold for en stund.

”I forbindelse med et ret kraftigt lavtryk, der fredag aften og natten til lørdag bevæger sig ind over Sydnorge og videre mod øst, får vi kraftig vind ind fra vest og nordvest,” siger vagtchef Steen Rasmussen.

Risikoen er størst ved Skagerrak og langs den jyske vestkyst, men også Nordsjælland kan risikere at få de stærke vinde at føle.  

”Vi forventer middelvindstyrker på 20 til 23 m/s (stormende kuling) og vindstød mellem 25 og 30 m/s (storm eller stærk storm) i Nord- og Vestjylland på strækningen nord for Limfjorden sent fredag aften og natten til lørdag,” lyder meldingen fra vagtchefen.

På prognoserne nedenfor kan du se, hvor meget vinden kommer til at tage fat. Kortene viser vind og vindstyrke for henholdsvis lørdag nat ved midnatstid og tidligt lørdag morgen klokken seks.

Vind og vindstød natten til lørdag den 15. marts.

Vind og vindstød natten til lørdag den 15. marts. Værst er vinden i Nord- og Vestjylland på strækningen nord for Limfjorden. Vindfanerne, der ses på kortet, er middelvinden i 10 meters højde. Hver hele fane svarer til 10 knob (ca. 5 m/s). Grafik Steen Rasmussen.

Vind og vindstød lørdag morgen den 15. marts klokken 06.00.

Vind og vindstød lørdag morgen den 15. marts klokken 06.00. Særligt står den jyske vestkyst og Nordsjælland for skud. Vindfanerne, der ses på kortet, er middelvinden i 10 meters højde. Hver hele fane svarer til 10 knob (ca. 5 m/s). Grafik Steen Rasmussen.

Som lørdagen skrider frem, aftager vinden.

”Vinden aftager langsomt om lørdagen, men der kan godt komme vindstød af stormstyrke først på dagen,” slutter vagtchefen.

13. marts 2014

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle