Meteorologerne holdt højt niveau i 2013

Lige som i 2012 viser verifikationen af DMI’s vejrudsigter i 2013, at meteorologernes regionaludsigter holdt højt niveau.

Kigger du på regionaludsigten på dmi.dk, inden du finder tøj til ungerne; inden du beslutter, om den står på cykel eller bus; eller inden du planlægger en weekend i haven, så er du i gode hænder hos DMI’s meteorologer, viser verifikationen for 2013.

Verifikationen – eller kvalitetskontrollen – af vejrudsigterne foretages på dag 1, dag 3 og dag 5, og temperaturen betragtes som ramt korrekt inden for et interval på plus/minus 2°C. Verifikationen for 2013 ser således ud:  

  • Dag 1: 97% (97% i 2012) af vejrudsigterne for den kommende dag var korrekte.
  • Dag 3: 89% (86% i 2012) af vejrudsigterne 3 dage frem var korrekte.
  • Dag 5: 77% (75% i 2012) af vejrudsigterne 5 dage frem var korrekte.

Døgnets højeste temperaturer er et godt pejlemærke for kvaliteten af den samlede vejrudsigt, fordi temperaturen varierer meget med både vejrtype, skydække og vindstyrke.

Kilen

Dejlig forårsdag ved Kilen ved Struer. Foto: Hanne Majlandt.

Nedbør

På samme måde fortæller nedbøren i vejrudsigterne ikke, hvor godt meteorologerne har fået fat i vejret, fordi den kan være meget lokal. Verifikationstallene er forventeligt noget lavere.

  • Dag 1: 77% af vejrudsigterne for den kommende dag var korrekte.
  • Dag 3: 78% af vejrudsigterne 3 dage frem var korrekte.
  • Dag 5: 66% af vejrudsigterne 5 dage frem var korrekte.

Løbende kvalitetstjek på vejrudsigter året rundt

Meteorologerne foretager løbende statistik på vejrudsigter året rundt. Udsigterne for hele landet, de otte regioner og farvandene opdateres 4 gange i døgnet. Vejrudsigterne indgår i statistikken på daglig basis og bliver vurderet og offentliggjort hver måned (omkring den 20. i måneden).

Verifikationen er et omfattende arbejde baseret på avanceret matematik og flere meteorologiske parametre og bruges til at klarificere, hvor DMI kan sætte yderligere ind for altid at kunne levere nøjagtige og præcise vejrudsigter til danskerne.

Følg selv med i verifikationen måned for måned.

18. januar 2014.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle