Over 3.000 fik grønt lys til Stormagasin

Stormgade 2-6 var badet i grønt lys, da Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, som DMI hører under, på slaget 18 slog dørene op for Stormgadens Grønne Stormagasin til Kulturnatten 2014. Seks timer senere havde over 3.000 besøgende passeret indgangen til en lang række grønne tilbud i fire etager.

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet facade var oplyst i grønt for at fange besøgende ind til et besøg i Stormgades grønne stormagasin. 3094 besøgte magasinet i løbet af de seks timer, det var åbent. Foto Palle Bo Nielsen.

Foto Palle Bo Nielsen.

DMI var at finde i fire af det grønne stormagasins afdelinger. I hi-fi-afdelingen stod meteorologer fra DMI, som sammen med Jesper Theilgaard fortalte, hvad klimaforandringerne vil betyde for vejret i fremtiden. Foto Palle Bo Nielsen.

Foto Palle Bo Nielsen.

DMI havde sat en vindmåler op. På et display kunne de besøgende aflæse, hvor kraftig en vind de selv kunne puste. Hele familier konkurrerede om at puste den kraftigste vind. Aftenens rekord var på 42 knob = 21,6 m/s = 77,8 km/t. Det svarer til stormende kuling, som hen over landet vil kunne ruske godt i træer og huse. Foto Palle Bo Nielsen.

Foto Palle Bo Nielsen.

Når vandstanden stiger, og stormene bliver kraftigere, skal digerne forstærkes for at sikre lavtliggende landområder mod oversvømmelse. Med legoklodser kunne børn bygge et dige i et kar. Var de hurtige nok til at følge med den stigende vandstand? De mindste børn byggede ikke et dige men legede med plastikdyrene, som stod i sikkerhed bag diget. Foto Palle Bo Nielsen.

Foto Palle Bo Nielsen.

Mødet med de besøgende gav ofte anledning til interessante samtaler. Et ægtepar havde været på krydstogt ved Nordvestgrønland og med egne øjne set afsmeltningen fra indlandsisen, fortæller oceanograf Nicolai Kliem. En bruger af Grønlands Istjeneste gennem mere end 50 år kom også forbi. Han skal næste gang sejle med et vikingeskib indenskærs langs Grønlands vestkyst og ser frem til Istjenestens hjælp. Foto Palle Bo Nielsen.

Foto Palle Bo Nielsen.

Rundviser på DMI Camilla Marie Jensen havde også en pædagogisk opgave på Kulturnatten. Både børn og voksne skulle have forklaret, hvad de så demonstreret og kunne læse på plancher. Foto Palle Bo Nielsen.

Foto Palle Bo Nielsen.

10 klimaspørgsmål til dig fra DMI. Forældrene måtte hjælpe til, når datteren skulle svare på alle spørgsmål. Mange besøgende var oprigtigt interesseret i at lære og forstå klimaproblemerne og brugte en del tid på at svare på klimaspørgsmålene. Kritiske spørgsmål blev også bragt på banen. Foto Palle Bo Nielsen.

Af Palle Bo Nielsen

20. oktober 2014

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle