Satellitbilleder afslører tornadoer i massevis

I tre sammenhængende dage raserede massevis af tornadoer gennem Midtvesten. Over syv delstater blev ramt af de dødbringende tornadoer i dagene 27.-29. april 2014.   

Flere end syv delstater i det centrale og sydlige USA blev ramt af stormsystemet, der genererede tornadoer i massevis, herunder delstaterne Nebraska, Kansas, Iowa, Oklahoma, Arkansas, Louisiana og Mississippi.

De dødbringende tornadoer efterlader et spor af kaos og ødelæggelser, og dødstallet er stadig stigende.

Tornado-udbruddet, eller tornado outbreak, som amerikanerne kalder det, kan ses på satellitbilleder, der afslører, hvordan de kraftige storme så ud højt oppe i troposfæren (atmosfærens nederste lag).

Satellitbillederne er sat sammen til en animation, der viser, hvorledes uvejret udviklede sig i Midvestens Tornado Alley og bevægede sig østover i dagene den 27.-28. april 2014. 

Tornado

Tornado-udbruddet forårsagede massive ødelæggelser, herunder i byen Mayflower i Arkansas, som er en af de delstater, der blev allerhårdest ramt. Foto fra den 27. april 2014. Hentet fra Wikipedia.org og bragt under Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 licens. Klik for større version.

30. april 2014.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle