Sensommervejret smides på porten

Mens vi har nydt godt af det fine sensommervejr den seneste tid, har mange måske fortrængt, at der står efterår på programmet. Men det er ikke til at komme uden om. Der er regn og rusk på vej.  

Det elles så lune sensommervejr står til at blive smidt på porten, mens efterårsvejret står og tripper og vil til. Og det får det lov til på torsdag i næste uge, hvor dybe lavtryk kan ruske godt og grundigt op i danskerne.

”Torsdag den 25. september sender prognoserne et kraftig lavtryk frem mod Skandinavien vestfra. Og det kan give regn og blæst,” siger dagens vagtchef Anja Drost Bodholdt og fortsætter:

"Prognoserne er endnu usikre omkring lavtrykkets bane og dets endelige udvikling, men som det ser ud lige nu, så byder hele torsdagsdøgnet på frisk vind til kuling og maks. 15 grader.”

Efteråret er på vej

Efteråret er på vej. Dybe lavtryk kan give regn og rusk på torsdag den 25. september

prognose torsdag den 25. september

Torsdag den 25. september sender prognoserne et kraftig lavtryk frem mod Skandinavien vestfra. Prognoserne er dog endnu usikre omkring lavtrykkets bane og dets endelige udvikling. Grafik Jesper Eriksen.

Oven på det ellers så fine sensommervejr, kommer torsdagens blæst som en brat opvågning.  

”Det er ved at være længe siden, vi er blevet blæst godt igennem her i Danmark, så umiddelbart kommer det nok til at føles værre end det egentlig er,” vurderer Anja Drost Bodholdt.

Der er dog god mulighed for, at blæsten stilner af igen, netop som vi træder ind i den sidste weekend i september.

”Efter torsdag fortsætter lavtrykket videre mod øst, mens en højtryksryg presser på fra sydvest. Og den vil kunne holde nye lavtryk lidt på afstand.”

19. september 2014

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle