Sensommerweekend lurer i Jylland

Hvis vejrkabalen går op, og et lavtryk tager den rette rundtur, er der en rigtig fin sensommerweekend i vente mod vest.

Næste weekend har potentiale til at blive en flot en af slagsen med sol og temperaturer over 20 grader; i alt fald i Jylland. De enkelte kørsler af vejrmodellen er ikke helt enige endnu, men de fleste viser lovende takter.

"Det hopper lidt fra kørsel til kørsel. I kørselen fra mandag nat så vi op til 23 grader på lørdag, men den kørsel, vi fik til formiddag, har lidt lavere temperaturer ", fortæller mandagens vagtchef, meteorolog Anja Drost Bodholdt.

Den vestlige del af landet har under alle omstændigheder rigtig fine chancer for en sensommerweekend, vurderer Anja Drost Bodholdt,

"I alle modellens kørsler er der en del sol, pæne temperaturer og nul nedbør Mod vest. Om det østlige Danmark hopper med på vognen, er mere usikkert".

Enkelte modelkørsler har en smule regn til Sjællænderne og Bornholmerne, fordi en svag front fra lavtrykket sniger sig op over den sydøstlige del af landet.

subtropiske tilstande i Roskilde

Bernard Lemoine simulerer subtropiske tilstande i Roskilde.

Vejr lørdag

Lørdag i næste weekend ser vejret rigtigt fint ud mod vest, mens sensommeren i øst måske bliver forstyrret af en svag front. Hvor langt den når ind over landet, er usikkert. Grafik Jesper Eriksen.

"Præcist hvor langt fronten bevæger sig ind over landet, og hvor tæt skydækket bliver, kan vi ikke vurdere så lang tid i forvejen", slutter meteorologen.

Før vejrkabalen går op, kræver det, at et lavtryk cirkler med uret hele vejen rundt om Danmark og ned over Centraleuropa, hvor et andet lavtryk kommer op fra sydøst. Den udvikling ligger dog i alle kørsler af vejrmodellen.

Lavtrykket, der skal på rundtur om Danmark, er det samme, som mandag ligger over Nordsøen og giver os lidt regn de kommende døgn.

8. september 2014

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle