Verdens Vejrdag: Få de unge med!

Temaet for ’Meteorologiens Dag’ i år er ’Få de unge med’. Over hele verden er det de unge, som for alvor vil opleve den effekt, klimaforandringerne fører med sig. Derfor er det de unge, der kommer til at spille en afgørende rolle for, hvordan Jordens fremtid ser ud.

Hvert år den 23. marts afholdes ’Meteorologiens Dag’ med et nyt tema for at skabe opmærksomhed om meteorologiens anvendelse og vigtighed i forhold til Jordens vejr og klima. Dagen blev grundlagt af WMO (World Meteorological Organization), som er en organisation under FN med 191 medlemslande.

De unge kan gøre en forskel

"Ekstremvejr og klimaforandringer får endnu større indflydelse i årtierne fremover. Atmosfære- og havtemperaturen bliver ved med at stige, gletsjere og iskapper smelter langsomt tilbage, havniveauet stiger, og ekstremvejr er blevet mere hyppigt og intenst. Der er ingen tvivl om menneskelig påvirkning af klimasystemet,” siger Michel Jarraud, generalsekretær i WMO.

"Alle er ofre for klimaforandringerne, men jeg er bange for, at situationen vil blive endnu værre for fremtidige generationer, hvis vi ikke handler nu. Derfor synes jeg, det er en god idé at få de unge med. De er den største generation, planeten nogensinde har haft, og de har magten til at forandre vores samfund,” siger Ahmad Alhendawi, FN’s udsending for unge.

WMO har udgivet en bog, som også kan læses online, der oplyser om de forskellige karrieremuligheder indenfor meteorologi, hydrologi og klimavidenskab. Her på DMI’s hjemmeside kan du også møde nogle af vores medarbejdere og læse om, hvad de arbejder med.

Youth corner

For at informere om vejrekstremer og klimaforandringer har WMO udviklet en hjemmeside, som henvender sig specielt til de unge. Her kan du læse mere om blandt andet vejrforudsigelser, klima, regn og drikkevand, naturkatastrofer og ozonlaget.

Noget, som gør hjemmesiden helt speciel, er den lille historie-sektion, hvor unge fra hele verden kan skrive og lægge historier op. Historierne handler om alt fra vejrfænomener til klimaforandringer. Historierne er et kig værd. De er korte, og det er spændende at læse små bidder af folks liv i andre verdensdele.

Sluk lyset

Alle, ung som gammel, kan gøre en indsats for klimaet, og allerede lørdag den 29. marts kan du tage det første skridt. Der går kampagnen Earth Hour kloden rundt og opfodrer alle til at slukke i lyset i én time. Det er Verdensnaturfonden, som står bag kampagnen, og på deres hjemmeside kan du læse om gode tips til at gøre din hverdag mere klimavenlig.

23. marts 2014.

Weather and Climate

WMO Weather and Climate

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle