Rekordhøj vandstand efter Dagmar og Egon

Flere dages konstant vestenvind manifesteret i de to storme Dagmar og Egon har presse vandet op langs de danske kyster og ind i flere af fjordene. Særligt i Limfjorden har vandet haft svært ved at komme væk og natten til søndag steg vandet i Lemvig så over den hidtidige rekord på 1,81 meter og står her søndag formiddag 1,95 meter over normalen.

Både på den jyske vestkyst, i Limfjorden og på Nordsjælland har vandet sat sine spor.

”I Isefjorden og Roskilde Fjord toppede vandstanden i morges,” fortæller meteorolog Jesper Eriksen. "Det står dog stadig højt frem til i aften," siger han.

”I Lemvig var vandstanden i morges 1,95 meter over det normale, og det er altså ny rekord. Siden har vandstanden i Lemvig ligget og skvulpet på et lidt lavere leje, og i eftermiddag ventes den at falde. I den centrale del af Limfjorden ventes vandstanden at stige langsomt indtil i aften.”

I Vadehadet nåede vandet som det højeste op til 3,30 meter tidligt søndag morgen.

Af Bjarne Siewertsen,
11. januar 2015

Vandstand omkring Lemvig

Vandstanden omkring Lemvig har formentlig toppet på 1,95 meter, men den kan endnu stige i den centrale del af Limfjorden. Målinger med grønt. Grafik Jesper Eriksen. Klik for forstørrelse

Vandstand omkring Roskilde fjord

I Roskilde Fjord og Isefjorden toppede tidligt søndag. Målinger med grønt. Grafik Jesper Eriksen. Klik for forstørrelse.

Vandstanden i Vadehavet

Vandstanden i Vadehavet toppede tidligt søndag morgen. Målinger med grønt. Grafik Jesper Eriksen. Klik for forstørrelse,

 

Viden om vejr og klima

Se alle