Byg den flotteste Minecraft-satellit og vind en tablet

'Byg den flotteste havsatellit i Minecraft'. Det er udfordringen til de 6 til 16-årige fra organisationen Eumetsat.

Computerspillet Minecraft har over 100 millioner registrerede brugere verden over. Det potentiale udnytter organisationen bag de europæiske vejrsatellitter, Eumetsat, nu til at lancere en spændende konkurrence.

Minecraft giver dig som spiller mulighed for at konstruere stort set alt, hvad du kan forestille sig, i det virtuelle univers. Derfor udfordrer Eumetsat de 6 til 16-årige opdelt i tre aldersklasser til at bygge den mest fantastiske havsatellit.

Konkurrencen har to kategorier. En bunden kategori, hvor der skal bygges en model af en eller begge de to havsatellitter Jason-3 og Sentinel-3, samt en åben kategori med muligheden for at konstruere en fiktiv satellit, der blot er tænkt med fokus på udforskning af havet.

Fede præmier

Vinderne i de to kategorier modtager en tablet fra Apple, mens andenpladserne begaves med et Raspberry Pi 3 starter kit.

Konkurrencen slutter kl. 12.00 den 28. februar 2017, og dommerne bedømmer deltagernes kreationer ud fra følgende: koncept og originalitet, teknik og udførelse samt præsentation.

Før du går i gang, skal du læse reglerne hos Eumetsats 'Learning Zone'. Her får du også seed-koden til det start-map, du skal bygger over.

DMI har ikke noget at gøre med hverken konkurrencen eller bedømmelsen, så vi kan desværre ikke svare på eventuelle spørgsmål.

Held og lykke!

22. november 2016

Satellit bygget i Minecraft

Der er fortsat tre måneder, til konkurrencen slutter, men nogle deltagere har allerede afleveret deres bud på en havsatellit bygget i MineCraft, her Ezekiel Doamrkpor.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle