DMI og Weilbach lancerer samarbejde på verdens største skibsmesse

I denne uge løb verdens største skibsfartsmesse, SMM, af stablen i Hamborg. Messen afholdes hvert andet år, og i år er der sat rekord med 2.200 udstillere fra hele verden. DMI var med på messen, fordi vi leverer meteorologiske data til produkter, der øger sikkerheden til søs.

Tirsdags blev messen åbnet og i den danske pavillon var der besøg af Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen, som havde afsat en hel dag til at besøge de danske udstillere og høre om deres produkter.

Første stop på ministerens rute var et besøg hos danske Iver C. Weilbach, der blandt andet har solgt søkort og andre nautiske publikationer i mere end 260 år. Her blev ministeren præsenteret for det nyeste produkt WENDIS Weather, som kombinerer Iver C. Weilbachs digitale søkort med DMI’s globale vejrdata.

Deltagere ved skibsmessen

Fra venstre er det Martin Mikkelsen – Director, Business Development Iver C. WeilBach, Ulrik Dahl – CEO Eksportforeningen, Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen og Carsten Kofoed – Servicekoordinator for DMI’s Hav og Offshore services. Foto Weilbach.

DMI leverer kvalitetsdata

Ud over globale prognosedata vind, bølger og strømforhold leverer DMI også informationer om havis, isbjerge og de seneste varsler for tropiske storme. Om DMI’s andel af det nye produkt fortæller servicekoordinator for DMI’s Hav og Offshore services, Carsten Kofoed:

”For os er dette samarbejde et regnestykke, der uden tvivl går op. Vores mange kvalitetsdata kommer i spil, hvor de virkelig betyder noget. Og ombord på et skib vil kaptajnen have alle informationer samlet ét sted, hvilket gør det lettere at planlægge en sikker og optimal overfart”, siger Carsten Kofoed.

Produktet WENDIS Weather kan suppleres med DMI’s rutevejledning, hvor meteorologer sidder parat til at hjælpe med en faglig vurdering af sikreste rute til skibe, der er ude i ekstremt vejr, eller sejler i isfyldt farvand.  

9. september 2016

Samarbejdet i grafik

DMI leverer kvalitetssikrede, globale data til det nye produkt WENDIS Weather. Grafik Weilbach.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle