Sommervarmen hentes hjem fra syd

Den har været længe ventet. Men det er altså nu, du skal hakke af i kalenderen. Sommervarmen ligger nemlig lige nu syd for Danmark og banker på.   

Endelig ser det ud til, at varmen har besluttet at aflægge visit i Danmark. Som du kan se på satellitbilledet nedenfor skal vi ikke langt mod syd for at finde både sol og temperaturer over 25°C. Og det er præcis herfra, at vi skal hente sommervejret i de kommende dage. 

Temperaturkort over Europa

Sol og varme ligger lige syd og sydvest for landet. Satellitbillede fra Meteosat 10 med lufttemperaturer målt mandag eftermiddag den 18. juli. Grafik Henning Gisselø.

Mens det tirsdag den 19. juli stadig er noget skyet og med temperaturer omkring 20°C, slår solskinnet igennem i morgen onsdag. Med solen følger også høje temperaturer. Lokalt kan vi komme over 25°C og dermed få den første sommerdag i juli. Sidst vi havde en sommerdag var den 25. juni - altså for næsten en måned siden.

Varmen ser ud til at holde fast de efterfølgende dage med temperaturer mellem 20 og 25°C – dog tilsat en del skyer og byger. 

Af Henning Gisselø
19. juli 2016

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle