Vejrmur deler Europa i uge 28

Når vi tager vi et kig på vejret ud over Danmarks grænser, bliver Europa syd for os delt af en vejrmur, som gradvist rykker sig mod øst, som ugen går.

Vagthavende meteorolog Jesper Eriksen forklarer Europa-vejret i industriferiens første uge:

”Mandag ligger en koldfront fra det nordlige Spanien, tværs op gennem Frankrig og Tyskland, og videre til lige sydøst for Danmark. På den vestlige og nordvestlige side af fronten er det køligt, mens der syd og sydøst for fronten vil være varmere. Nogle steder så varmt, at vejrmodellen får god brug af de mørkerøde farver, som indikerer temperaturer over 36 grader,” siger Jesper Eriksen.

Som dagene går i uge 28, bevæger fronten sig mod sydøst, og det viser sig ved koldere nuancer i temperaturanimationen.

”Animationen fra vores fælles europæiske vejrmodel sladrer om, at koldfronten i løbet af ugen forskydes mod sydøst, så den rigtigt varme luft efterhånden kun er at finde i de sydlige og østlige dele af Europa. Dog ser Spanien ud til at forblive i den lune luftmasse hele ugen, dog med køligere vejr til den nordligste del,” siger Jesper Eriksen.

 

 

Regndråber på rude

En kraftig front deler Europa i to hen over første halvdel af uge 28. Vi vil både opleve meget svingende temperaturer, se farveskalaen til højre, og flere steder vil det blive vådt.

Europakort over maksimumtemperatur

Den forventede maks. temperatur er her vist ved farver fra mandag til torsdag. Temperaturerne er udregnet af den fælles europæiske vejrmodel (ECMWF). Farvernes temperaturer ses til venstre. Skalaen stopper ved 36 grader, da vejrkortene er tiltænkt brugt i Danmark. Animationen viser de typisk forventede temperaturer og kan ikke fange helt lokale forhold og forskelle, dog tager modellen til en vis grad højde for terrænet, f.eks. med køligere temperaturer oppe i Alperne. Grafik Jesper Eriksen

Legenden til temperaturkortet

8. juli 2016

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle