Koldeste vinter i 5 år kan ramme Danmark

DMI’s vinterprognose viser, at vi kan opleve køligt vejr med kulde, sne og skøjteis på søerne.

Efter fire milde vintre peger flere faktorer nu på, at vi denne gang får en koldere vinter. Det ser ud til, at højtryk over det nordlige og nordøstlige Europa holder de atlantiske lavtryk væk fra Skandinavien i længere perioder. Hvis det sker, vil Danmark få mærkbart færre fronter, der bringer regn, men også mild luft ind over landet. Vejret byder i stedet på hyppige vinterlige indslag med kulde, sne og muligvis skøjteis på søerne.

”Vintervejret vil dog fortsat mest være præget af mildt vejr fra vestlige retninger. Men i år vil det oftere blive afbrudt af køligere vejrtyper, som kigger forbi med både regn, slud eller sne,” fortæller langtidsmeteorolog og vagtchef Martin Lindberg. ”Der vil også komme perioder med koldt og mest tørt vintervejr. Det er i disse perioder, vi kan få lidt sne og muligheden for at stå på skøjter,” fortæller han.

”Vi vil dog næppe opleve en streng vinter, som vi husker dem fra 80´erne. Det er mere sandsynligt, at vinteren vil ligne vinteren i 2012-2013,” forklarer Martin Lindberg.

Sæsonprognosen gælder fra december 2017 til og med februar 2018. Den bliver opdateret en gang om måneden. Usikkerheden i denne type af prognoser er høj. DMI’s meteorologer producerer denne type af prognose for at kunne følge tendenserne i og rådgive om vejrudviklingen.  

Af Pia Svejgaard
15. november 2017

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle