DMI's meteorologer vinder Sprogprisen

DMI vandt torsdag aften Sprogprisen for 'Bedste tekst på sociale medier'

"En dejlig og interessant dag at være meteorolog".

Sådan lyder den sidste sætning i det tweet - altså den tekst på Twitter - der torsdag sikrede DMI Sprogprisen for 'Bedste tekst på sociale medier'.

Sprogprisen uddeles hvert år og sætter fokus på det skriftlige sprog ved at anerkende og belønne det gode danske sprog.

Vinderne vurderes på fem kriterier:

  • Levende sprog
  • Modtagerorientering
  • Klar og korrekt fremstilling
  • Troværdighed
  • Indbydende visuelt udtryk

Anne-Marie Skov, direktør i Tuborgfondet og med i dommerkomitéen, begrundende prisen med DMI's "modtagerorienterede, inddragende og friske stil som har fået over 60.000 borgere til at følge DMI's tweets, som bringes døgnet rundt - året rundt og som dermed også har den bredde og troværdighed der skal til når det virkelig gælder om at lytte til og følge råd og varslinger".

Ved overrækkelsen understregede kommunikationsforsker og -rådgiver Anne Katrine Lund fra dommerpanelet, at det handler om at belønne kommunikation, der lykkes fra afsender til modtager.

Mærk vejret

Vinder-tweetet blev sendt af vagtchef Henning Gisselø kl. 5.37 en søndag morgen efter en lang nattevagt.

"Det slog mig, at vi egentlig havde vinter i nord og forår i syd den søndag. Det gjorde det til en udfordrende, men spændende, dag at være meteorolog. Det var de tanker, jeg gerne ville formidle."

Henning fortæller, at han - når han formidler - har en pointe fra Tor Nørretranders' Mærk Verden i baghovedet.

"Jeg tænker meget over at skabe værdi for modtageren. Jeg prøver at formidle kort og præcist, men samtidig give så meget brugbar information videre som muligt".

Vindertweetet fra vagtchef Henning Gisseløs hånd

DMI har haft sin konto (@dmidk) på Twitter siden maj 2009. Den blev dog først for alvor taget i brug i november 2013 under optakten til stormen Bodil. Siden da er det blevet til 7.700 tweets og 62.000 følgere. 

Mere om Sprogprisen

Dommerkomitéens formand: ph.d. i retorik Anne Katrine Lund, AKL Kommunikation. Dommerkomitéens øvrige medlemmer: Journalist Kurt Strand, kurtstrand.dk, teaterinstruktør Peter Langdal, direktør Sune Bang, Kommunikationsbureaet København, direktør Anne-Marie Skov, Tuborgfondet og professionelt bestyrelsesmedlem Charlotte Sahl-Madsen.

Bag prisen står Dansk Sprognævn, sproget.dk, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Forbundet Kommunikation og Sprog, Modersmål-Selskabet, Djøf, RetorikMagasinet, kurtstrand.dk og Syntaksis. Læs mere på www.sprogprisen.dk.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk 

© DMI, 5. april 2018

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle