DMI hjælper Danmarks-Stafetten i mål

I den kommende uge samler Danmarks-Stafetten penge ind til den store Danmarks Indsamling. DMI bistår de deltagende cyklister med en særlig vejrudsigt, for vejret kan meget vel blive en udfordring på denne tid af året. 
 

Vintervejr findes i mange varianter lige fra frostklart roligt vejr over sjappet gråvejr til ekstremer som snestorm.

I den kommende uge spænder en flok ivrige cyklister fra Danmarks-Stafetten hjelmen og begiver sig ud i det danske vinterland. På en cykel er det dog langt fra lige meget, hvordan vejret arter sig, og derfor hjælper DMI deltagerne med en særlig vejrudsigt. 

Danmarks-Stafetten er en del af den store Danmarks Indsamling, og i år samler cyklisterne penge ind ved at trampe i pedalerne forskellige steder i landet. 

I kan læse om Danmarks Indsamling og Danmarks-Stafetten her.

Sætter vejret en kæp i hjulet?

Danmarks-Stafetten starter i København den 28. januar 2019 og varer frem til afslutningen den 2. februar, hvor deltagerne triller direkte ind i det store TV-show fra en tur i aftenmørket. Undervejs skal deltagerne igennem forskellige etaper i landet, hvor de typisk skal sidde 3-4 timer i sadlen på en etape. Etaperne kommer til at forløbe sådan, med mindre vejret ”sætter en kæp i hjulet”.

1. Etape – 28. januar: København - Hillerød 

2. Etape – 29. januar: Køge - Næstved

3. Etape – 30. januar: Odense - Fredericia

4. Etape – 31. januar: Agerskov (6534) - Christiansfeld

5. Etape – 1. februar: Gjessø (8600) - Silkeborg

6. Etape – 2. februar : Aars – Aalborg

DMI ønsker god vind til deltagerne.

Snemand

Charlotte og Viggo Mark har sendt dette billede af en heppende snemand, som mest var tiltænkt håndboldlandsholdet - men nu får den også lov til at heppe på Danmarks-Stafettens deltagere.

Af Anja Fonseca
28. januar 2019

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle