Regn og rusk fortsætter – men der er lys forude

Det danske forårsvejr er kendt for sine mange ansigter, og det er marts i år da også et rigtig godt eksempel på. Den har stået på vindstød af stormstyrke flere dage, og regnen har væltet ned og når efter kun 15 dage næsten det dobbelte af, hvad vi normalt får i marts måned.

Indtil videre har det på landsplan regnet ca. 75 mm. Sat op imod at vi fra 2006-2015 i gennemsnit har fået 40 mm regn i marts, så er det en pæn sjat.

I næste uge er der udsigt til, at der bliver skruet lidt op for temperaturen, mens der skrues gradvist ned for både vind og regn.

Men før vi kan lugte forår igen, skal vi have lagt en meget blæsende og våd weekend bag os, og det tyder på, at vi kan slå regn-rekorden på 100 mm for marts måned fra 1978.

Regndråber i naturen

Marts har indtil nu været meget regnfuld.
Foto: Per Taudal, Nibe

Allerede i dag forventes det næste regnvejr at passere landet, og som det passerer blæser det kraftigt op fra vest. Læs flere detaljer i vores landsudsigt her.

Derfor er der risikomelding ude for risiko for vindstød af stormstyrke fra vest - i den sydvestligste del af land samt på Bornholm ud på eftermiddagen og i aften.

Følg vores varsler her

Lørdag er der kortvarigt ophold i regnvejret inden det næste trækker ind over landet fra vest. Det giver os en periode med tørvejr og bedre mulighed for at få lidt sol.

I den sydvestlige del af landet er der risiko for vindstød af stormstyrke

Der er fra ud på eftermiddagen og i aften risiko for stormende kuling fra vest og vindstød af stormstyrke i de blå områder.

Det næste regnvejr trækker ind over landet ud på lørdagen og giver de fleste en våd aften og nat. Som fronten passerer blæser det op fra sydvest, og som det ser ud nu, er der igen risiko for vindstød af stormstyrke - denne gang til den jyske nord- og vestkyst hele søndagen igennem.

Illustration af hvor der er varsel for vindstød af stormstyrke

På søndag er der igen risiko for stormende kuling og vindstød af stormstyrke - denne gang fra sydvest.
Vindstød af stormstyrke eller ej, så bliver søndagen generelt meget blæsende.

Af Herdis Preil Damberg.
15. marts 2019

Viden om vejr og klima

Se alle