Vejret til Sankt Hans: Tørt og vindroligt

Bunker af grene og kviste har den seneste tid hobet sig op i haver, på marker og små platforme i søer. Forberedelserne er gjort, og nu er resten op til vejret, som heldigvis ser ud til at være med på idéen om en festlig aften og byder på tørvejr og kun lidt vind.

Søndag tegner vejrmæssigt til at blive ganske fin – også ud på aftenen! Vindforholdene bliver rolige, og det kommer til at holde tørt. Det betyder dog ikke, at solen vil banke ned fra en skyfri himmel. Et tyndt lag af skyer vil ligge og sløre skinnet over det meste af landet.

Temperaturmæssigt befinder dagen sig mellem 17 og 22 grader, og det bliver lunest indenlands, mens man ved kysterne holder sig til den lave ende af intervallet. Hen mod aftenen falder temperaturerne kun en anelse, så med en varm bluse på skulle der blive god mulighed for også at kunne nyde de sidste gløder af bålet.

Stakkene af grene er oplagte bo for pindsvin og andre smådyr. Det kan derfor gå grueligt galt, når der Sankt Hans aften sættes ild til. Man bør derfor altid f.eks. sætte et lille hegn rundt om, når man begynder at samle kviste til bunke, så jordgående dyr ikke kan komme derind.

Hold dig opdateret på den nyeste version af landsudsigten her eller søg din specifikke lokation frem for at få prognosen for lige præcis det sted, hvor dit Sankt Hans-blå står.

Læs her om de fysiske fænomener bag Sankt Hans og midsommer.

Genopfrisk hukommelsen over de sidste 26 års Sankt Hans-vejr her.

Bål, som brænder i mørket.

Bålene ser i år ikke ud til at blive truet af nedbør fra oven.

Af Lærke Ina Krogaard Hansen
21. juni 2019

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle